Съвети при употребата на професионална козметика за лице за чувствителна кожа

Има хора, които не са съвсем наясно какъв е тип е кожата им, тъй като има няколко различни вида – мазна, суха, чувствителна, нормална и смесена. Ако вашата кожа е чувствителна има няколко основни правила, които трябва да следвате, за да бъде кожата ви здрава и красива. Неприятно за хората с чувствителна кожата е, че тя се повлиява от неблагоприятните условия на околната среда и лесно се дразни при контакт с различни материали, включително и с различни продукти предназначени за грижа за кожата. Именно поради тази причина се произвежда професионална козметика за лице и тяло специално предназначена за хора с чувствителна кожа. Степента на чувствителност, обаче, може да варира при различните хора.

Ето няколко съвета за грижи за чувствителна кожа:

  • Използвайте само козметика за лице за чувствителна кожа. Също така, проверете инструкциите или стикера върху продукта, за да видите дали има специфични ограничения или предупреждения за това как трябва да се използва.
  • Дори да използвате козметика предназначена само за вашия тип кожа е добре да изберете тези, които са с най-малко консерванти, оцветители и други добавки.
  • Не използвайте тонери, тъй като повечето от тях са на алкохолна основа и не се препоръчват за хора с чувствителна кожа.
  • Носете предпазни ръкавици, когато перете на ръка или използвате химически препарати за почистване. Ако сте алергични към гума, можете да носите памучни ръкавици под гумените.
  • Изключително важно е за хората с чувствителна кожа е да избягват прекомерното излагане на слънце. Ако все пак прекарвате дълго време на слънце е добре да използвате професионална козметика със слънцезащитен фактор, преди да излезе на слънце.
  • Избягвайте контакт с прах и други замърсители, тъй като те са изключителни дразнители за чувствителната кожа.
  • Използвайте хипоалергенни и противовъзпалителни овлажнители, тъй като кожата на лицето и тяло се нуждае от хидратация.

Правилната и последователна грижа за кожата ви, както и подходящата козметика за лице ще ви помогнат да поддържате чувствителната си кожа здрава и красива.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *