Най добрите кунг-фу филми

Ако искате да гледате качествен Кунг Фу филм, за вас сме подготвили списък с най-добрите Кунг Фу филми:

На първо място поставяме “IP Man” / Ип Ман. Филма е базиран върху живота на великия майстор на Кунг Фу Ип Ман , който е и учител на Брус Ли. Филмите са 3 и са задължителни за всеки Кунг Фу фен.

Второто място заема филма „Маймунско Кунг-Фу“ / „Mad Monkey Kung Fu” и е един от шедьоврите на кунг-фу филмите. Разказва за талантлив учител владеещ стила „Маймунски Юмрук“, който заедно със сестра си обикалят градовете и изнасят представления. В един от градовете сестра му е отвлечена, а той прокуден. Последвалото отмъщение е в постоянни битки и показва невероятни бойни сцени в кунг-фу стил.

Третият филм е “Воин на Вятъра“ / „Fighter in the Wind”, който е базиран върху живота на Чои Бее Дал – създателят на стила в карате – Киокушин. Чои е южнокореец, който мигрира в Япония , където основава школа по Киокушин карате. Чои променя името си на Масутасо Ояма. Във филма има изключителни бойни сцени, които ще впечатлят всеки фен на бойните изкуства.

На четвърто място ще поставим „Тигър и Дракон“. Във филма умело се съчетават спиращата дъха въздушна акробатика и невероятните визуални ефекти, чрез които е разказана една трогателна история за любов, смелост и достойнство. Двама майстори на бойните изкуства, които трябва да върнат откраднат 400 годишен меч. Следват вълнуващи битки и любовни трепети.

На последното 5-то място ще класираме „Безстрашен“. Във филма участва кунг-фу звездата Джет Ли, който изиграва ролята на майстора на китайски бойни изкуства Хуо Йуанджиа, основател на школата Джин Уу. Във времена на хаос и външна заплаха Хуо цели да стане най-известният боец в цял Китай. За целта той е готов на всичко, но прекомерната му жажда за слава е причина за смъртта на близките му. Отчаян Хуо се оттегля в мирно село, където се променя – славата вече не е от значение, важна е само честа и достойнството.

В заключение може да кажем, че има и още много добри филми заслужаващи вниманието на всеки фен на източните бойни изкуства.