Напитките, които помагат и които пречат в борбата с натрупване на излишна мастна тъкан в тялото

Много от хората гледат това, с което се хранят, но не и това, което пият когато са на диета. Това може да се отчете като сериозна грешка. Средно, човек получава около една пета от дневните калории от напитките. Изборът на подходящите напитки може да ограничи апетита, като по този начин се намалява и общия брой приети калории на ден. Кои напитки могат да ви помогнат да намалите излишното количество мастна тъкан и кои могат да ви попречат при опитите ви за загуба на тегло?

Сода

Всеки път, когато изпиете бутилка сода, вие потребявате стотици празни калории. Някой хора смятат, че от газираната вода се отслабва, но ползите са само в краткосрочен период. Ако продължително време сте включили тази напитка в диетата си, то ще се стигне до обратен на желаният ефект, а именно покачване на телесната маса.

Вода

Смяната на газираните напитки с вода ще съкрати огромен брой приемани калории всеки ден, а ползите не спират до тук. Пиенето на две чаши вода преди хранене ще накара стомаха да се чувства пълен и така няма да ви се налага да приемате много храна. В допълнение, пиенето на много вода може да има положителен ефект върху метаболизма ви.

Плодов сок

Соковете може да имат дори повече калории от содата, но те имат и далеч повече хранителни вещества, а не само празни калории. Ако искате много витамини и антиоксиданти, без много захар, тогава най-добрият избор е прясно изцеденият сок, а не тези в кутиите и бутилките. Можете да намалите калориите, като добавите малко вода към сока.

Зеленчуков сок

Той е също толкова питателен като плодовия сок, а има повече от наполовина по-малко калории, но обикновено съдържа повече натрий. За сравнение, чаша доматен сок съдържа приблизително 41 калории, докато 122 са калориите в портокаловият сок за същото количество. Изборът на сокове с частици зеленчуци е по-добрият вариант, тъй като така ще получите и голямо количество влакнини, които ще ви накарат да се чувствате сити за дълго време.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *