Начини за лечение на сезонен косопад

Сезонният косопад е неприятно усещане. Той се проявява и при двата пола, с тази разлика че при жените по-често се получава през зимата, докато лятото е сезона на мъжкия косопад. Прочетете това за да разберете причините защо това се случва и как можете да се справите с проблема.

Лечение на косопад

Нормално е сезонния косопад при различните хора да протича по различен начин. Всяка космена фоликула е различна и това определя състоянието на скалпа на всеки човек. Лечението на сезонния косопад може да се окаже трудно. Ако косата ви е твърде гъста, няма място за притеснение. Ако косата ви е тънка и изтощена, трябва да се консултирате с лекар. Мнението на лекаря ще ви насочи към правилното и здравословно поддържане на косата. Той ще прецени дали това се дължи на промяната на сезоните или причината в други здравословни проблеми.

За тези, които се чудят какво да предприемат при нормална загуба на косата, ето няколко съвета:

  • масажирайте скалпа си два пъти седмично с кокосов масло. Оставете маслото да действа цяла нощ и на сутринта го измийте с мек шампоан.
  • избягвайте стреса. Той се отразява не само на тялото но и на косата.
  • съхранявайте продуктите за коса на подходящо място според указанията на опаковката.
  • използвайте само подходящите за вашата коса продукти, тъй като много от тях могат да направят косата ви красива, но това да трае само няколко часа.
  • не използвайте оцветители и боя за коса ако искате да имате здрава и красива коса.

При сезонната загуба на коса, обикновено проблема приключва след смяната на сезона. Но ако причината се крие в някакъв друг здравословен проблем, справянето с това изисква много повече време и усилия за да си възвърнете нормалния вид на косата. Така, че предпазвайте косата си от атмосферните условия и провеждайте навременно и правилно лечение. Това е важно, за да изглежда вашата коса красива и здрава!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *