Подходящи професии за майки

За жените един от най-големите проблеми, с който могат да се сблъскат, е как да балансират между това да бъдат майки и да градят кариера едновременно. Мнозинството от жените предпочит да избират едното пред другото и да се захванат само с него, защото мислят, че балансът между това да работят и да бъдат майки е невъзможен. Въпреки че в голяма част от случаите това наистина е така, трябва да се отбележи, че все пак има редица професии, които са много подходящи за майки.

Учител

Работата на учител е изключително подходяща за всяка майка, защото позволява на жената да разполага с повече свободно време. Една детска или гимназиална учителка е заета на работа за около половин работен ден, което означава, че всяка майка практикуваща тази професия, ше разполага с доста свободно време след края на работния ден. Време, което тя може да използва, за да бъде по-близо до децата си да полага повече грижи за тях и да им обръща, колкото се може повече внимание. Друг плюс на този вид професии е, че доста често майките учители преподават в същото учебнозаведение, в което учи тяхното дете, а това означава, че по този начин всяка майка ще може да упражнява повече контрол над детето си. Всеки търсещ реализация като учител трябва да знае, че като възможности за работа Варна предлага най-голямо разнообразие.

Писател

В случая не става въпрос за писател на художествена литература. За такъв вид писателство се изисква талант, с които не всеки човек разполага. Все пак всяка майка има възможността да бъде писател под друга форма. През последните години писането на статии за блогове или за фирми занимаващи се с оптимизация стана изключително популярно като метод за изкарване на допълнителни доходи. Всяка майка може да се захване с такъв вид професия, още повече, ако владее чужди езици. Освен всичко друго това е вид работа, която може да се върши и от къщи, така че всяка жена, която се грижи за децата си може спокойно да я практикува.

ИТ специалист

За жена, която е завършила компютърни науки в университета няма по лесен начин да балансира между родителските грижи и практикуването на професия. За всеки един програмист работа от вкъщи винаги може да се намери, а освен всичко друго работата на ИТ специалиста е доста добре заплатена. Хубавото на професиите на програмистите и ИТ специалистите е, че те могат да се практикуват дори от разстояние, като единственото условие е човекът занимаващ се с това да разполага с компютър.

Балансирането на кариера и родителските грижи е едно от най-големите предизвикателства, с които се сблъскват милиони жени по цял свят. И въпреки че точния баланс е доста трудно осъществим, той може да се постигне, ако се практикува правилната професия.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *