Полезните качества на минералната вода

Защо толкова много хора предпочитат да пият минерална вода, вместо чешмяна? Защо се смята, че минералната вода е по-добра от пречистената? Защото минералната вода идва от подземни извори и е пълна с жизненоважни за организма минерали. От пречистената вода се премахват минералите, заедно с токсичните вещества, а чешмяната съдържа дезинфекциращи химикали, които са опасни за здравето.

Проучвания показват, че минералната вода е най-полезна и ежедневната й консумация се отразява положително на общото здравословно състояние на човек. За разлика от чешмяната вода, тя не съдържа добавени химикали, напълно естествена е и без консерванти. Естествените минерали остават непокътнати, което не може да се каже за пречистената или дестилираната вода.

Минерална вода Петрохан се отличава от останалите води със състава си. Тя съдържа естествени минерали – калций, магнезий, сулфати и желязо. Те поддържат здрава костната и мускулната структура на тялото, подсилват имунната система, изчистват организма от токсините, подобряват кръвообращението и помагат с превенцията борбата срещу много болести и инфекции.

Освен основните минерали, минералната вода може да съдържа още натрий, цинк, калий и хлорид, които също са много полезни за организма.

Минералната вода също така има нужния електролитен баланс. Електролитите не са нищо повече от соли (калий, магнезий, хлорид). Хората, които страдат от електролитен дисбаланс, трябва да пият минерална вода.

Проучвания показват, че минералната вода помага при проблеми със зъбите и ги поддържа здрави. Противовъзпалителните свойства на водата пък действат болкоуспокояващо, което е добре за хората, които страдат от болки и подуване в ставите. Съставът на минералната вода понижава нивата на холестерола, което пък значително намалява риска от сърдечносъдови заболявания.

Макар да се препоръчва прием на много течности, при камъни в бъбреците се препоръчва най-вече минерална вода. Бъбречните камъни се сформират от калций, а минералната вода съдържа оптимално количество магнезий и калций, които не позволяват натрупването им в бъбреците.

По време на бременност минералната вода поддържа тялото хидратирано и предоставя всички необходими полезни вещества на бебето.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *