Лаптоп батерии – вреди ли пълното им изтощение?

Вярвате или не, но литиевойонните лаптоп батерии са като хората – в крайна сметка се случва неизбежното и те умират. И те като хората не се подчиняват на закона на Мур, които гласи „ Не може да очаквате, че следващата година живота на вашите лаптоп батерии ще продължи два пъти по-дълго, отколкото е бил тази година.“.

Въпреки, че батериите ви в крайна сметка ще умрат, правилната грижа за тях може да отложи неизбежното, а ако ли не винаги можете да си закупите нова от http://bateriya-laptop.com/.

Ето как да запазите работоспособността на вашите батерии за възможно най-дълго време. С малко повече късмет батериите ви могат да издържат до тогава, когато е ви е необходимо да замените стария си лаптоп с нов. За тази цел с помощта на следните няколко съвета вие можете да поддържате жизнеността на батериите ви за по-дълго време между зарежданията, а това от своя страна ще ви даде повече време за работа, без да се налага да включвате лаптопа в захранването.

Наистина е важно да запомните, че не трябва да изтощавате вашата батерии за лаптоп HP, Dell, Toshiba, Acer или други до край. Не „изсмуквайте“ като капки сок, енергията на вашите литиевойонни батерии, защото това ще ги изцеди и отслаби. Разбира се ако това се прави веднъж или двата пъти, когато е крайно необходимо да довършите вашия бизнес проект, можете да сте спокойно, защото това няма да убие батериите ви. Но ако кумулативния ефект, натрупал се от честото изтощение на вашите батерии ще скъси живота им.

Добрата новина: Вероятно вие няма да можете да изтощите вашите батерии за лаптоп до край, защото повечето съвременни преносими компютри са направени така, че да се изключват сами, преди батериите им да се изтощят напълно. Това е направено именно с цел, да се съхрани за по-дълго време правилното функциониране на вашите лаптоп батерии.

За да се радвате наистина дълго на мобилния живот на вашия лаптоп е добре да се грижите правилно за неговата батерия.

В случай обаче, че сте прекалили с пълното разреждане, и се нуждаете от нови батерии HP тогава погледнете в http://bateriya-laptop.com/%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF_hp_bg, където със сигурност ще откриете това, което търсите.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *