Разширени вени – избор на метод на лечение

Когато имате съмнения за разширени вени или вече знаете, че диагнозата Ви е варикозна болест, Вие най-вероятно сте объркани към какъв специалист точно да се обърнете, поради голямото количество лекари, които се занимават в тази област. Първоначалният въпрос е дали да се обърнете към хирург, съдов хируг, ангиолог, кожен лекар или пластичен хирург. Допълнително този избор се усложнява и от голямото количество държавни и частни лекари и лечебни заведения, към които можете да се обърнете за лечение на варикоза.

От друга страна знаем, че правилното лечение зависи на първо място от поставянето на точна диагноза, както и от професионализма и опита на лекаря. Също така на всички ни е известно, че колкото по-бързо се постави диагнозата, толкова по-успешна ще е терапията и усложненията ще са по-малко. При диагностициране на разширени вени е важно да не става “на око”, а с модерна апаратура, която помага за възможно най-точното установяване на заболелите съдове и степента им на засегнатост от болестта.

У нас все още са малко лечебните заведения, които разполагат с апаратурата, необходима за предварителното изследване, както и с достатъчно добре подготвени специалисти, които да имат нужните познания за консервативните и модерните оперативни и неоперативни методи за лечение на разширени вени. Нужно е лекарят да разбира, че само с един тип терапия на разширени вени е трудно да се постигнат дългосрочни резултати в лечението. Освен това добрият професионалист трябва да отчита индивидуалността на пациента и да му препоръча не само метод за облекчаване на симптомите, но и за премахване на варикозата и профилактика на кръвосностните съдове за вбъдеше.

За да бъде възможно това, е необходимо задължително да се направи доплерово изследване на болния, което ще спомогне за точната диагностика и постигане на най-добрите резултати с терапията, независимо дали тя ще е стрипинг, лазерна аблация или склеротерапия. Не е възможно да се постигнат добри резултати, ако на всички пациенти се прилага само един вид лечение.

Свържете се с нас за точна диагноза и съвременни методи за терапия на варикозна болест от професионалисти в оперативното и неоперативното лечение на разширени вени.

Сред методите за лекуване на варикозна болест, които предлагаме са:

  • консервативно лечение на разширени вени;
  • стрипинг;
  • амбулаторна микрофлебектония;
  • склеротерапия и пянотерапия;
  • лазерна аблация;
  • транскутанно лечение на разширени вени.

Повече информация за разширените вени можете да намерите на сайта: http://dr-anastasov.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *