Ревю на Nokia N9

Nokia N9 – Обща характеристика

Nokia N9 – една иновация в смартфон сегмента на компанията Nokia. Този стилен и функционален модел на базата на MeeGo (версия 1.2 Harmattan), беше презентиран в три оригинални цвята. Смартфонът е солиден моноблок, изработен от висококачествен поликарбонат, особено устойчив на драскотини и повреди. Nokia N9 е изключително удобен, когато го държите в ръка. Той не се плъзга и осигурява лесен достъп до всички бутони и менюта.

Стилният и елегантен дизайн на Nokia N9, заоблените ръбове, защитения дисплей, приятния матов тон на цветовете на панела няма да оставят никого безразличен. Изображението впечатлява с контраста и високата наситеност на цветовете. С помощта на сензорния екран, смартфонът създава усещането, че докосвате самото изображение. Екранната QWERTY клавиатура е изключително тънка, практична и удобна. Поддържа Swype и промяна на езика с едно движение на пръста. Фронталната камера е с LED светкавица, функция за определяне контура на лицето и усмивката. Автофокусът с възможност за избор на произволна точка от екрана, работи също така ефикасно и при видеоклиповете както и при обикновените снимки.

Този нов модел има изключително удобно меню за настройки, инсталиране на приложения и игри. УЕб браузърът Nokia N9 е разработен на основата на  WebKit2, което го прави бърз и удобен за употреба.

Смартфонът поддържа Wi-Fi, Bluetooth модул, както и HDMI порт, има FM-радио, RDS, стерео, както и MP3-плеър. Осигурена е възможност за връзка с компютър и прочит на документи във формат на PowerPoint, Word, PDF и Excel.

Nokia N9 – прекрасно предложение за всички любители на марката Nokia и изобщо сензорните смартфони. Този телефон е красив, функционален и лесен за употреба!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *