Спа почивка във Велинград

В България съществуат наистна страхотни СПА курорти за пълноценен релакс и за наша радост те стават все по популярни към днешна дата. Тези курорти са все по желани и посещавани от туристите, които могат да се насладят на невероятните топли минерални извори, които освен лечебно въздействие поддържат тонуса и доброто настроение на хората. Добре е да се знае, че България се нарежда на второ място в световен мащаб след Исландия като брой на съществуващите минерални извори.

Чували ли сте латинската фраза „Senus Per Auqem”, която в директен превод означава “Здраве от водата” ако не сте но искате да знаете повече то непременно трябва да посетите СПА куроритите ни и да се насладите на чудесните места, които България Ви предоставя. Историята показва, че спа туризмът съществува още от времената на римската империя като най-висока популярност добива пред средновековието.

Да степенуваме всички съществуващи места, които предлагат спа туризъм и процедури е трудна задача. Само в столицата ни и околните села са налични 10 природни извора. Днес балнеолечебните ценрове в Горна Баня, Княжево и Овча Купел се посещават от много хора макар и не малките цени, които се изискват за използването им.

Безспорно един от особено популярните Български балнеолечебни курорти е красивият град Хисария гордеещ се с двадесет и две лечебни бани. Магическите минерални извори на град Хисария са посещавани от стотици хиляди туристи грижещи се за здравето и красотата си. Днес градът е известен още като „Град на минералните извори.

Посетителите на град Хисария освен минераните извори ще имат щастието да се насладят на археологическите ценности от римско време като римски бани, гробница, крепостна стена и други. Тази картина ще се допълни от съществуването на шикозни хотели предлагащи спа процедури и уникално отношение към туристите.

Сред многото спа центрове в България задължително трябва да отбележим тези в Банско, Девин, Катарино в полите на Рила, Сапарева Баня и Кюстендил. Богат избор от хотели във Велинград като например „Двореца” също са едно чудесно решение за туристите търсещи качествени спа процедури. С всяка изминала година интереса към спа центровете еволюира и събира все повече гости както Българи така и чужденци.

Основната идея е СПА центровете да станат по-достъпни за всеки турист и с динамично развиващото се строителство това скоро ще стане факт. Ако все пак обаче не си падате по спа процедури то можете да се отдадете на дивната природа предложена от градовете Девин, Банско, Хисария или Сапарева баня.

Всички останали идеи за релакс и почивка дори описани тук в настоящата директория за статии бледнеят пред атрактивните и вече все по близки до Българският турист спа центрове. Желаем ви да се отдадете на вашата заслужена ваканция и по-добро здраве, желаем ви успех.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *