За тайните способности на ароматите…

Изборът на парфюм е изключително приятно занимание и често съвсем не лека задача. Понякога използваме един и същи аромат месеци и дори години наред, а друг път сменяме парфюма си всеки ден. Причините за това наше поведение се крият в тайнствени способности на ароматите да въздействат върху настроението ни.

Векове наред хората са изучавали въздействието на различните аромати върху здравето, самочувствието и настроението, опиянени от силата на това въздействие. И днес, когато избираме парфюм, ние съвсем несъзнателно откликваме на същността на всеки аромат, предпочитайки едни и отхвърляйки други в зависимост от душевното ни и емоционално състояние.

Дългогодишни проучвания върху различните съставки в парфюмерията доказват нашия избор на парфюм.

Лошото настроение може да бъде подобрено с аромат на: канела, ванилия, зелена ябълк.

Върху умората въздействат: Мента, Лимон, Портокал и други цитрусови аромати

Тревогата може да бъде превъзмогната с помощта на: Лавандула, Лайка, Джинджифил и Бергамот

А някои аромати създават сладострастен ореол и имат славата на афродизиаци и любовни аромати: Ориенталски подправки, Карамфил, Жасмин, Роза, Мускус, Гардения и Пачули

Различните комбинации от такива аромати хармонират с начина, по който се чувстваме и по някакъв тайнствен начин създават душевен комфорт. По този начин изборът на аромат е своеобразна несъзнателна ароматерапия.

Но не само това, столетия наред ароматите са били използвани като средство и основно оръжие за съблазняване.

Сред най-видните представители на тази група аромати са: Тубероза, Лотосов цвят, Жасмин, Хелиотроп, Мускус, Ванилия, Мандрагора

Когато следващият път избирате парфюм, обърнете внимание на съставките, вероятно те ще ви разкажат нещо за вас самите, което не знаете.

И още нещо – наслаждавайте се на ароматите, те умеят да правят вълшебства…

Парфюми Фрагрисима