Три причини да обожавате счетоводния софтуер и да спрете да издавате Вашите фактури на книжни носители

Първата причина да помислите за преместване от книжни носители към счетоводно обслужване чрез счетоводен софтуер е очевидна. Ще си спестите някои разходи. Някои основни счетоводни пакети ще Ви струва по-малко от хартията, която използвате. Друга причина за спестяване на пари, чрез използването на счетоводен софтуер е намаляване на разходите за счетоводно обслужване. Счетоводителите често се оплакват от книжните документи, които получават от своите клиенти. Книжните документи са писани на ръка и често не могат да се разчетат, което води след себе си недоразумения, време за разчитане и подреждане и необходимост от допълнителна кореспонденция. Книжните документи в повечето случаи трябва да бъдат въведени в електронна система, а това е ненужна бумащина, която обаче изисква много време. Счетоводният софтуер Ви дава възможност да избегнете тези нежелани стъпки. При него всички документи са подредени, вече въведени и разбираеми. По този начин ще спестите много време на обслужващата Ви счетоводна къща, от където ще можете да получите и по- конкурентна цена за услугата. Ще прекарвате по-малко време на телефона за изясняване на проблеми и в писане на съобщения и имейли.

Втората причина да спрете да използвате книжни документи е, за да спестите време. Въвеждането на информация при издаването на документи, когато тя е книжна, става на ръка. Независимо дали издавате фактура за продажба, кредитно известие, дебитно известие или друг документ Вие трябва да въведете повечето от параметрите ръчно, като преди това трябва да се сдобиете с необходимата Ви информация – информация за контрагента, номенклатури и техни параметри и други. Счетоводният софтуер Ви дава възможността да избегнете това търсене и писане. Всички данни са въведени в системата и се зареждат автоматично с няколко натискания на бутона на мишката. Няма нужда от допълнителни проверки за коректност на информацията. Счетоводният софтуер изчислява всички суми сам.Чрез него може да следите автоматично дължимите данъци, заплати, осигуровки и други във всеки един момент. Няма нужда от изпращането на книжните документи до обслужващата Ви счетоводна къща, понеже те могат да си ги вземат директно от счетоводната система.

Третата и последна причина да се мисли сериозно за преместване от книжни документи към счетоводен софтуер е може би най-важната. Счетоводният софтуер ще Ви помогне да разберете финансите си по- добре. По този начин получавате по-голям контрол над това, което се случва в бизнеса Ви. Често хората, които използват книжни носители имат списъци на техните продажби и други списъци за разходите. Тези списъци трябва да се сравняват и да се изваждат изводи от тях. Счетоводният софтуер позволява да следите тези параметри без да полагате усилия и да предприемате необходимите действия. Пример за това е автоматичното изчисляване на ДДС. То се автоматизира след въвеждането на всеки документ като по този начин Ви дава възможност да имате контрол върху дължимата сума.

В заключение счетоводният софтуер улеснява и подпомага както Вашата дейност така и за хората, които Ви предоставят счетоводни услуги. Това води до положителни промени, спестяване на средства и време, и до едно по- добро разбиране на финансовата част на Вашата фирма. Всички тези плюсове нямаше да бъдат от значение, ако те не подпомагаха крайната цел на всеки бизнес, а именно генерирането на повече доходи.

Повече информация за една от водещите счетоводни програми в България, за ценовите планове и начина на работа ще получите на страницата им: http://acpanel.net/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *