Футбола в Англия

Поредния сезон от английската висша лига се очаква да бъде оспорван до самия му край. Повечето футболни прогнози до скоро сочеха Манчестър Сити за вероятен носител на титлата, но след няколко грешки на Манчини местата се разместиха.

Сега обаче “гражданите” отново влезнаха в ритъм и интригата отново е налице. Преди броени дни Сити издържа едно истинско изпитание в мача от 29-тия кръг на Висшата лига, където на своя Етихад приеха Челси и майсторски отмъкнаха трите точки от сините след като изоставаха в резултата.

Ман Сити и Челси играха цели шейсет минути без гол, когато Гари Кейхил се намеси и без да иска вкара гол след като с мощен шут постави топката на крака на Ричардс и тя попадна в мрежата.

След известно мълчание от страна на домакините Серхио Агуеро получи възможност след нарушение да изравни силите и нападателя отбеляза за 1-1. Малко по-късно, четири минути преди края на двубоя, когато нещата отиваха на реми, Самир Насри получи много добра топка от завърналия се Тевес и с попадението му “гражданите” взеха трите точки!

Повечето мнения по-повод завърналия се Карлос Тевес бяха негативни, но явно нападателя е решил да приключи със своенравията си и благодарение до голяма степен на неговия пас, отбора му взе тези така ценни на този етап три точки. По този начин Манчестър Сити ясно заяви, че не отстъпва от битката за титлата и до края ще се играе една опасна игра на котка и мишка с Червените дяволи, която според мен е непредсказуема! Всеки един от двата отбора може да изпадне в моментна дупка и другия да го прескочи.

Коефициентите при букмейкърите след всеки кръг се менят рязко и става много интересно, поне за тези следящи отблизо ситуацията във висшата лига. Английските сайтове за футболни прогнози дават по-висока оценка на Манчестър Юнайтед, но май е още рано да си правим сметките!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *