Чаша вино с добри приятели – една от сладостите на живота

Няма нито едно весело събитие, което да мине без музика и хубаво вино. Времето, което сме прекарали в приятна компания, е най-запомнящото се в живота ни. С чаша хубаво вино в уютна обстановка с добри приятели, се водят най-задушевните разговори, които се леят леко и безспирно и сякаш времето е спряло. Когато виното се пие умерено, с удоволствие и добро мезе, на масата се настанява доброто настроение, което създава приятелства за цял живот, събужда заспали чувства и предразполага към откровения. Именно така са започнали най-големите любовни истории, помогнали на милиони хора да изживеят най-красивите мигове в живота си.

Любовта никога не минава без червено вино. Всяко друго би било бледо за силните чувства, изгарящи две сърца. Дълго подготвяната интимна вечеря преминава опияняващо приятна и завършва в леглото, ако на масата има добро вино. Хубавото червено вино е афродизиак, който в умерени количества стимулира чувствата и сексуалната мощ. Количеството е много важно – когато прекали с пиенето, човек освен да заспи пиян, нищо друго не може да направи. Ако е направил тази глупост, на следващия ден ще страда двойно – заради провалената любовна среща и некомфортното усещане на махмурлука. Ако обаче двамата влюбени са пили от виното дотолкова, колкото да стимулират възприятията и усещанията си, ще изживеят една от най-невероятните нощи в живота си.

Нерядко хората си подаряват бутилка качествено вино за различни поводи. Всеки се радва да получи такъв подарък – това е сигнал, че човекът, който го поднася се е постарал да подари нещо наистина добро. Подаръци по начало се избират трудно, особено за хора, които уважаваме, но не знаем какво харесват. Бутилка скъпо, отлежало вино от добра реколта е универсален подарък, който ще зарадва всеки човек и ще го убеди, че сме избрали подаръка му с внимание.

Няма по-лесен начин човек да се изложи пред гостите си от това, да им поднесе евтино вино с лош вкус. Това е вид неуважение, което веднага се отчита от сътрапезниците.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *