Ще измести ли сноубордът ските?

Все повече и повече любители на зимните спортове предпочитат по – екстремните варианти. Причини за това – много – младостта, жаждата за нещо рисково и вълнуващо. Но дори да търсите големи количества адреналин има основни правила, които трябва да бъдат спазени и които разграничават адреналина от реалната опасност за живота ви.

Колкото и блазнещо да звучи, не всички спортове са подходящи за малки деца и по – възрастни. Сноубордът се предпочита предимно от младежите от  16 до 27 годишна възраст. Това автоматично поставя ските на заден план за тази възрастова група. Каква е причината по – безопасният вариант да бъде избягван? Според инструкторите, сноубордът е по – модерен и по – желан именно, защото се води като спорт за по – големите ентусиасти и за тези, които могат да си позволят повече падания и наранявания.

Ските, поради помощните средства, т.е. щеките са избирани от най – малките и от по –възрастните. Това  не трябва да ви навежда на мисълта, че карането на ски е напълно безопасно. Рискът и тук го има, но се считат за по – безопасни от сноуборда. Какъвто и избор да сте направили трябва да се съобразите с някои неща. За да намалите риска от злополуки и наранявания е изключително важно да се грижите за състоянието на екипировката.

Според проучванията, голяма част от инцидентите по пистите се случват поради лоша поддръжка на оборудването. Колкото по – захабена е повърхността на ските или сноуборда, толкова вероятността от затруднения при различните маневри и „убиване” на скоростта е по – голяма. Лесно можете да загубите баланс, защото дъската няма да се плъзга нормално по снежната настилка. Точно тук идва мястото на някой и друг сноуборд и ски сервиз. Вие избирате на кой да се доверите, като предварително може да се допитате с каква техника и оборудване работят. Важно е служителите да могат качествено да ви обслужат, тъй като именно от тях зависи вашата безопасност.

This entry was posted in Развлечения, Туризъм and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *