Скрап – може да изкарате пари

В днешно време е почти немислимо да живеем без любимите си автомобили. Използваме ги за най-различни цели, а те ни служат вярно, но както всички знаем дори и колите на се вечни. Идва момент, в който навъртяните километри стават прекалено много, а автомобила е толкова амортиризиран, че просто ремонтът става безсмислен. Тогава единственото решение, което ни остава е да се отървем от тази непотребна вещ.

Най-лесният избор е да се обадим на някоя фирма, която предлага извозване на старите возила до пунктовете за скрап, като тази фирма поема цялата отговорност, оформя нужните документи за пред КАТ, а ние просто прибираме съответната сума пари.

Друг вариант е да оставим колата си в автоморга – ако изберете фирма като sofia.repatraka.com, така можем да изкараме малко по-добра сума, тъй като автомобила се разпродава на части. Разбира се тук има голямо значение модела на колата, на колко километри е, дали е запазена и какви части от нея могат да се използват.
Третият и най-добър вариант е да се опитаме сами да продадем годните части от ненужната кола. Първото, за което трябва да помислим са гумите и акумулатора. Ако те са в добро състояние можем да изкараме добри пари. След това следват дребни неща като чистачки, CD или DVD плеър, части от двигатела като алтернатор, катализатор и всичко, за което се сетите. Продаването на части винаги е най-добрият избор, но разбира се тук трябва да имате време и търпение, тъй като не става толкова бързо.

Ако обаче не Ви се занимава, а предпочитате да се доверите на служителите от автоморгите винаги можете да изберете най-изгодната за Вас оферта – sofia.repatraka.com/index.php/cars-scrap . Ако и този вариант не Ви устройва, то тогава трябва да предадете старата си кола за скрап.
Това е най-лесният вариант, но също така Ви носи и най-малко приходи. Хубавото в този случай е, че рециклирането на старият Ви автомобил е в полза на околната среда, тъй като всичко се преработва и се пуска отново в употреба, без да се използват природни ресурси. А на кой вариант ще се спрете зависи изцяло от Вас.

This entry was posted in Авто-мото and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *