Аминокиселини за повече мускули

За мускулната тъкан аминокиселини са градивните елементи и огромна роля играят в създаването и поддръжката на позитивния нитрогенен баланс, който за мускулното нарастване е важен. Аминокиселини играят също важна роля при предпазването на мусулните протеини от разпад. Те биват незаменими и заменими. Една част от самия организъм не се произвеждат и допълнително да се вземат е нужно, докато се произвеждат друга част в него, но само, когато е необходимо.

Аминокиселини в организма могат от много места да постъпят – различни видове храни, от които идват и млечни, биват яйчни, соеви и други. Сами в многообразието им може да се убедите. Те на мускулна маса за лесно и бързо трупане помагат, както и на излишните мазнини за редукцията им. Аминокиселините на брой са много, но няколко са основните – левцин, лизин, фенилалвинин, изолевцин, валин, метионин, треонин и триптофан. Аргинина е много важен за спортистите. Тъй като аминокиселини са по-ефективни от протеини и за по-бързото трупане на мускулна маса помагат, те много по-търсени са днес.

Белтъците на живите организми в клетъчните структури, са основни градивни единици. Основното, което да се запомни, е ролята им в храненето – на човешкото тяло да помагат да се обновява, развива и расте. На човешкото тяло пълноценното функциониране изисква на определено количество аминокиселини консумация всеки ден. Тях си набавя, като белтъците в храната смила и аминокиселините усвоява, от които протеините са изградени. Ако в храната количествата белтък са занижени трайно, тялото със забавен растеж реагира, загуба на органна и мускулна маса, боледуване и дори настъпва смърт.

В случай, че в храната количествата протеини прекомерно за дълги периоди от време са високи, влошават на бъбреците функциите и на черния дроб, а след себе си това води до поява на празлични заболявания на човека и скъсяване на живота.

Установи се, че трайната консумация на количеството протеини, което има за човешкото здраве важно значение и се налага основна представа за храните да имаме, богати на белтък. На практика в състава си почти всяка натурална храна определен процент белтък съдържа. Най-голямо значение за осигуряване за тялото на аминокиселини имат обаче храните, поне 7% и повече белтък съдържащи в състава си. Храните с 3-7 % второстепенна роля имат.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *