С какви мебели да обзаведем малък апартамент?

Броят на едностайните и двустайни жилища расте непрекъснато в  цялата страна, като тенденцията е най-силно изявена в големите градове. Още с огледа на бъдещия ни дом пред нас е и изборът, с какви мебели ще го обзаведем. Безпокойството на повечето новодомци е свързано с това, как най-ефикасно да оползотворят малкото на пръв поглед жилищно пространство. Да живееш в малък апартамент не означава, че жилището не може да се обзаведе с качествени дизайнерски мебели, които да му придадат така желания от новодомците уют и красота. Най-важният детайл при закупуване на обзавеждане  за малко пространство, е да се търсят многофункционални мебели и аксесоари за дома. Така ще се спестите много от и без  това малкото пространство. Ако изберете канапета без облегалки, например визуално пространството ще изглежда далеч по-просторно. Разтегателният диван също е много удобно решение, за секунди ще го превърнете в удобно легло.

Колкото и да е малко жилището, то трябва да е способно да побере всички вещи на своите обитатели. Етажерките са изключително практично решение за тази цел, особено ако са вградени, ако желаете и благодарение на тях да разширите визуално пространството, то е добре да използвате два цвята – един за рафтовете и друг за страничните части.

За стените заложете на белият цвят като основен, а по ярките цветове оставете за само за акцент. На пазара се предлагат и далеч по нестандартни решения, относно мебелировката на малкото градско жилище такива са : маса или легло, които се прикрепят на стената, така можем да приберем спалнята през деня, а масата през нощта.

Добрата новина, е че все повече международни и родни мебелни производители обръщат все повече внимание на маломерните жилища. В днешно време и малкото пространство може да бъде оползотворено максимално ефективно и същевременно изключително “приятно за окото “. Ако и Вие сте се насочили към кокетен градски апартамент, който желаете да обзаведете с прекрасни мебели, вече няма от какво да се безпокоите.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *