Сребро – сребърни бижута, пръстени, гривни и обеци

СРЕБЪРНИ ИЗДЕЛИЯ

Среброто като метал първоначално е бил открит в Германия, a първоначалното му име е Истърлинг. От тази дума идва и думата лира. Основно бижутата от сребро се състоят от 92.5% сребро и 7.5% мед. Среброто се топи при температура от 779 градуса по Целзий, а течното състояние на среброто се достига при температура от 902 градуса по целзий.

Среброто е с бял цвят и красив метален блясък. Той спада към групата на благородните метали. Също така среброто има най високата електропроводимост сред металите, лесно се поддава на обработка и се използва най-често като скъпоценен метал за бижута, бижутерия и прибори.

В чисто състояние среброто е 92,5%, като се примесва с мед – стерлингово сребро. От тази смес се изработват сребърни изделия – пръстени, гривни, халки, обици, ланци и колиета. От сребро и сплавите му също се изработват и сервизи, полилеи, монети, медали, алумулатори, огледала, свещеници, чаши и други нестандартни сребърни изделия.

От така наречения Britannia сребро който съдържа около 95.8% сребро най-често се изработват сребърни прибори.

Среброто със своята съставна част на почти всички сребърни сплави, предава по-светъл цвят и по-голяма твърдост на изделията от сребро.

Също така, при бялото злато от 9 карата се съдържа 62.5% сребро и 37.5% злато, докато 22 каратовото злато съдържа до 8.4% сребро или 8.4% мед.

Сребро – сребърни гривни, пръстени, обици, халки, прибори и коалета.